Skip to main content

Kanárské ostrovy, ráj golfistů

Celoročně stabilní počasí se stálou teplotou okolo 23°C, perfektně upravené zelené plochy a jedinečná španělská atmosféra zalitá sluncem a vůní oceánu. Vydejte se s námi do golfového ráje – na Kanárské ostrovy.

Garantujeme vám, že lepší podnebí pro hru, nejen v zimních měsících, jinde v Evropě nenajdete.

O tom, že má tento sport na Kanárských ostrovech dlouhou tradici (první golfové hřiště zde bylo postaveno již v roce 1891!) svědčí jedinečná, profesionály vytvořená hřiště, která se rozprostírají v nevšední vulkanické krajině, jejíž břehy omílá Atlantský oceán. Perfektní podnebí kanárského souostroví zaručuje hru 365 dní v roce a jelikož sem my v #canariatravel vozíme milovníky golfu přes třicet let, jsme schopni vám zajistit ten nejlepší možný servis.

Tip: Nabídka ubytování na golfových hřištích (nebo v jejich těsné blízkosti)

Dárek: Každý, kdo si u nás rezervuje green fee v rámci pobytových balíčků, získá automaticky leteckou přepravu golf bagu zdarma.

Obstarám vám letenky a ubytování přímo na golfových hřištích, zajistím zvýhodněná tee times i půjčení auta. Poradím, které hřiště je pro vás to pravé, a pokud jste v tomto sportu nováčky, nebo si jen chcete zlepšit své dovednosti, zajistím vám lekce golfu s profesionálními trenéry.

Jana Burešová Golfový travel designer

Golfová hřiště na Kanárských ostrovech

Jak už bylo zmíněno, golfová hřiště mají na Kanárských ostrovech dlouhou tradici. První golfové hřiště bylo založeno na ostrově Gran Canaria už v roce 1891 a v současné době jich napříč celým souostrovím najdete celkem dvacet. Každé z nich je naprosto unikátní a jejich umístění v magické vulkanické krajině s průhledy na Atlantik zaručuje jedinečnou a nezapomenutelnou hru.

 

Golf Gran Canaria

Není divu, že ostrov Gran Canaria je označován za kolébku kanárského golfu. První hřiště tu totiž bylo postaveno již v roce 1891! Dnes na ostrově naleznete řadu moderních golfových center, která dokáží uspokojit i ty nejnáročnější hráče. Všechna jsou od sebe vzdálena jen pár kilometrů a proto není nic jednoduššího, než je s krátkými přesuny jedno po druhém objevit:

#1 Lopesan Meloneras Golf

Počet jamek: 18
Par: 71
Max. HCP ženy: do 12:00 h nestanoven, poté pouze nižší než 30
Max. HCP muži: do 12:00 h nestanoven, poté pouze nižší než 30

Golfové hřiště Lopesan Meloneras navržené Ronem Kirby bylo otevřeno v roce 2006 jako šestý golfový komplex na Gran Canarii. Nachází se v blízkosti písečných dun Maspalomas, přímo v centru luxusního letoviska Meloneras, a se svými rozsáhlými vodními plochami a nesčetným množstvím palem je skutečnou ,,oázou v poušti“. V roce 2007 s velkým úspěchem hostilo turnaj Spanish PGA Championship, kde se s jeho unikátními přírodními krásami a náročným designem mohli seznámit i elitní profesionálové jako Rafa Cabrera a Álvaro Quirós.

#2 Anfi Tauro Golf

Počet jamek: 18
Par: 72
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Hřiště na západním pobřeží ostrova u městečka Mogán bylo otevřeno v roce 2006. I když se rozkládá uprostřed skalisek údolí Tauro, vyznačuje se bohatou zelení a propracovanou vodní architekturou. Na projektu hřiště se podílela skupina architektů Von Hagge, Baril a Smelek a původně se jednalo o malou, přesto velmi technicky náročnou tříparovou devítku, vhodnou zejména na pilování techniky. V roce 2007 byly směrem k pobřeží otevřeny dvě nové osmnáctky a v současnosti je hřiště hojně vyhledáváno amatérskými i profesionálními hráči.

#3 Maspalomas Golf

Počet jamek: 18
Par: 73

Max. HCP ženy: 34
Max. HCP muži: 30

Golfový areál plný palem se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova, téměř v centru letoviska Maspalomas, jen kousek od písečných dun Dunas de Maspalomas. Téměř dokonale rovné golfové dráhy, které v roce 1968 navrhnul architekt Mackenzie Ross, zaručují, že během hry nebudete muset praktikovat žádnou „horskou turistiku“. I z tohoto důvodu jsou jednotlivé jamky umístěny strategicky mezi velkými bunkry ze zlatavého písku a preciznost a soustředěnost si tu rozhodně otestujete.

#4 Salobre Campo Sur & Campo Norte

Par Campo Sur: 71
Par Campo Norte: 69
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: 29
Max. HCP muži: 29

Golfový komplex Campo de Golf Salobre se nachází ve velmi členitém a pro hru náročném, stržemi obklopeném terénu. Nabízí celkem 36 jamek rozdělených do dvou hřišť – Campo Sur a Campo Norte. Hřiště Campo Sur (El Old Course) navržené architektem Ronaldem Favré bylo otevřeno v roce 1999 a řadí se tak mezi nejstarší a nejoblíbenější hřiště na ostrově. Hřiště Campo Norte (El New Course) v roce 2008 navrhl věhlasný Ron Kirby. Díky poloze obou hřišť budete muset překonat značné výškové převýšení, které vám za odměnu přinese spoustu nevšedních výhledů na oceán a vrcholky hor.

#5 Real Club de Golf Las Palmas

Počet jamek: 18
Par: 71
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 24

Nejstarší golfový klub na ostrově založili pod jménem Las Palmas Golf Club britští kolonisté původně na místě známém jako Lomo de Polvo. V roce 1956 se sídlo klubu přemístilo do nížiny Bandama a areál dostal současný název Real Club de Golf Las Palmas. Hřiště zasazené do nerovného lávového terénu s ohledem na zachování původního rázu krajiny plné palem bylo navrženo dvojicí architektů Mackenzie Ross a Juan Domínguez Guedesa. Na tomto hřišti lze hrát pouze v pracovní dny, víkend je vyhrazen pro členy klubu.

Golf Tenerife

Vydáváte-li se na Kanárské ostrovy za golfem, ostrov Tenerife byste rozhodně neměli vynechat. Nejen, že se tu nachází nejvíce hřišť z celého souostroví a dle mnohých jsou místní greeny ty nejkvalitnější a nejzajímavější. Jedno je ale jisté – Tenerife je golfově nejrozvinutější a zdejší podmínky pro hru nelze srovnávat s žádným jiným hřištěm ve středomoří. Velkou výhodou tohoto ostrova je také fakt, že pokud by vám místní hřiště nestačila, za necelou hodinu se lodí lze přesunout na sousední ostrov La Gomera, kde se nachází unikátní golfové hřiště Tecina Golf.

#1 Golf Costa Adeje

Počet jamek: A + B: 18, C: 9
Par: A + B: 72, C: 33
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Hřiště vytvořené na původně terasovitých banánových plantážích bylo otevřeno v roce 1998, kdy architekt Pepe Gancedo prostor dokonale adaptoval a přeměnil ho na jedinečné hřiště plné zvláštností. Za zmínku stojí například tři devítky tvořící zelenou oázu uprostřed magické sopečné krajiny, či unikátní trojka s odpalem z přibližně 60 metrového útesu na green hluboko v údolí. Raritou je také výtah, který z hlavního hřiště zpět do klubu lehce přepraví hráče i s vozíkem. Hřiště každoročně hostí národní i mezinárodní turnaje a je cílem zkušených a profesionálních hráčů.

#2 Amarilla Golf

Počet jamek: 18
Par: 72
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

V místech bývalé banánové plantáže na jižním pobřeží ostrova bylo v roce 1989 otevřeno golfové hřiště Amarilla Golf, které je pro profesionální hráče skutečnou výzvou. Na druhou stranu dokáže i hráčům s nižšími dovednostmi zajistit atraktivní a příjemnou hru. Autorem je architekt Donald Steel, kterému se využitím rozeklaného pobřeží Atlantiku podařilo z části oceánu vytvořit součást hřiště a proto jsou jamky zejména ve spodní části hřiště skutečnou lahůdkou.

#3 Golf del Sur

Počet jamek: 27
Par: 36
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Komplex hřišť, původně dílo architekta Pepe Gancedo, bylo slavnostně otevřeno v roce 1987. Nachází se přímo na břehu Atlantického oceánu, v těsné blízkosti letoviska Playa de las Américas. V roce 2005 architekt Manuel Piñero hřiště kompletně zmodernizoval a rozšířil ho o Campo Links a Campo Norte. Tím se komplex stal největším hřištěm na ostrově a v současné době jako jediné hřiště na Tenerife disponuje 27 jamkami na soutěžní úrovni. Z tohoto důvodu v průběhu svého fungování hostilo nejeden mezinárodní světový turnaj. Perfektně udržovaná zelená plocha je poseta černými vulkanickými bunkry, které kontrastují s množstvím zelených palem a gigantických kaktusů.

#4 Buena Vista Golf

Počet jamek: 18
Par Campo Sur: 72
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Golfový klub se špičkovými službami najdete v nejzápadnějším cípu ostrova. V roce 2003 ho navrhnul architekt Severiano Ballesteros, který plně využil prostoru mezi břehy Atlantiku a přírodním parkem pohoří Teno. Díky své poloze se vyznačuje zejména greeny na pobřeží v těsné blízkosti strmých útesů, proto se nenechte při odpalování překvapit pocitem, že míček odpalujete přímo do oceánu. Výhled na příboj tříštící se o skaliska je pak už jen třešničkou na dortu.

#5 Golf Las Américas

Počet jamek: 18
Par: 72
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Hřiště plné jezírek a vodních příkopů, slavnostně otevřené v roce 1998, se nachází v jižní části ostrova, přímo v srdci oblíbeného letoviska Playa de Las Américas. Je dílem architekta Johna Jacobse a v atraktivním prostředí málo zvlněné oblasti nabízí optimální podmínky pro hráče všech úrovní. Díky své vyvýšené pozici nabízí výhledy na celé letovisko s oceánem v pozadí a jednou ze zajímavostí je jamka č. 2, u které jsou k vidění zachovalé zbytky osídlení Guančů, původních obyvatel ostrova.

#6 Abama Golf Club

Počet jamek: 18
Par: 72
Max. HCP ženy: neuvedeno
Max. HCP muži: neuvedeno

Dílo z rukou mistrovského týmu architektů vedeného Davem Thomasem bylo otevřeno v roce 2005 v jižní části ostrova, v zelené oblasti Guía de Isora. Nachází se zde na 20 000 palem, nespočet jezírek, bunkrů a hráčům se od jamek naskýtá překrásný výhled na sousední ostrov La Gomera. Při hře je nutné brát v potaz výškové převýšení – nejvýše položené místo dosahuje 315 m n.m., nejnižší pak 78 m n.m. Těžší terén si kvůli vyšší obtížnosti vychutnají zejména hráči na profesionální úrovni.

#7 Los Palos

Počet jamek: 9
Par: 27
Max. HCP ženy: nestanoveno
Max. HCP muži: nestanoveno

Hřiště postavené v roce 1994 se nachází v perfektní lokalitě mezi letovisky Playa de las Américas, Los Cristianos a Costa del Silencio a je dílem architekta José María Olazábal, který jej navrhl ve spolupráci s renomovanou společností Integral Golf Design. Je zasazeno do mírně svažitého terénu původní krajiny banánových plantáží a protkáno množstvím vzájemně propojených jezírek a potůčků. Hřiště je ideální zejména pro začátečníky, rodiny, hráče, kteří si chtějí zlepšit krátkou hru a ty, kdo nemají času nazbyt – devět jamek se dá zvládnout i za hodinu.

#8 Real Club de Golf de Tenerife

Počet jamek: 18
Par: 71
Max. HCP ženy: 32
Max. HCP muži: 28

Nejstarší hřiště na ostrově Tenerife a jedno z nejstarších v celém Španělsku bylo založeno v roce 1932 britskými obchodníky, díky nimž nese typicky anglické prvky. Za svůj nynější vzhled vděčí skupině architektů Andrés Alberto, Antonio Lucena, Joaquín Laynez a Aureliano Yanes. Jelikož má hřiště tak dlouhou tradici, hráči musí brát v potaz poměrně krátké vzdálenosti mezi jamkami, úzké fairwaye a menší greeny. Nachází se na severu ostrova, ve výšce 600 m n. m., a proto je nutné také počítat s vlnitým terénem a větší námahou. Na tomto hřišti lze hrát pouze v pracovní dny, víkend je vyhrazen pro členy klubu.

Golf Fuerteventura

Všechna hřiště na Fuerteventuře nabízí perfektní zázemí a precizní služby. I když je tento ostrov poměrně plochý, o mírně kopcovité terény, které využívají písek navátý ze Sahary, není nouze.

1# Fuerteventura Golf Club

Počet jamek: 18
Par: 72
Max. HCP ženy: 32
Max. HCP muži: 28

Hřiště bylo otevřeno v roce ? jako první hřiště na ostrově Fuerteventura. Nachází se poblíž oblíbeného letoviska Caleta de Fuste a je dílem uznávaného architekta Juana Catarineau, jenž na 1 500 000 m2, největší zelené ploše na ostrově, vytvořil oázu plnou jezírek, palem a výhledů na oceán. Různorodá obtížnost jamek láká pokročilejší i profesionální milovníky golfu z celého světa.

#2 Golf Club Salinas de Antigua

Par: 70
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: nestanoven
Max. HCP muži: nestanoven

Golfový klub přímo sousedící s hřištěm Fuerteventura Golf Club bylo slavnostně otevřeno v roce 2007 a jedná se tak o jedno z nejmladších golfových hřišť celého kanárského souostroví. Je zasazeno do typických písečných dun a o jeho unikátnosti a kvalitě svědčí především fakt, že bylo navrženo několikanásobným světovým šampionem Manuelem Piñerou. Terén je vhodný jak pro pokročilejší hráče, tak i pro úplné začátečníky.

#3 Las Playitas Golf

Par: 67
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 36

Golfové hřiště na jihu ostrova bylo otevřeno v roce 2006 poblíž městečka Gran Tajaral a stejnojmenné zátoky Las Playitas. Za jeho podobu vděčí skotskému designérovi Johnu Chilver-Stainer, který je pověstný tím, že navrhuje hřiště, kde inteligentní a precizní hra převažuje nad sílou. Hřiště využívá kopcovitějšího terénu, z hor se svažuje směrem k pobřeží a vzhledem k hojné přítomnosti vzájemně propojených jezírek je jeho zdolání opravdovou výzvou.

Golf Lanzarote

Golfová hřiště na ostrově Lanzarote se vyznačují především využití místního vulkanického terénu. Nachází se na úpatí kdysi bujících sopek a jsou zasazeny do ostrovní krajiny plné palem, kaktusů a nízkých stavení s typicky bílou fasádou a modrými či zelenými okenicemi. S místy černočerným lávovým podkladem pak navozují dojem skutečné oázy.

#1 Lanzarote Golf

Par: 72
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 28

Hřiště ležící přibližně 10 minut autem od letiště bylo otevřeno v roce 2008. Na planině mezi letoviskem i stejnojmennou pláží Puerto del Carmen a vesničkou Tías jej navrhl renomovaný americký architekt Ron Kirby. Ten při výstavbě plně využil původní ráz lávové krajiny a s ohledem na životní prostředí vytvořil na zdejších svazích velmi zajímavé herní možnosti. Vulkanický terén s četnými písečnými bunkry je osázen především endemickými rostlinami ostrova a při hře vás jistě dostane výhled na oceán, v pozadí s hlavním městem Arrecife a sousedními ostrovy Lobos a Fuerteventura. Úroveň je vhodná pro všechny, od amatérských hráčů až po profesionály.

#2 Costa Teguise Golf

Par: 72
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: 34
Max. HCP muži: 30

Hřiště nacházející se poblíž oblíbeného prázdninového letoviska Costa Teguise bylo v roce 1980 vytvořeno architektem Johnem Harrisem. Ten při jeho budování hojně využil vulkanického podkladu krajiny, jednotlivé části hřiště umístil mezi lávové útvary a nechal je osázet neuvěřitelnými třemi tisícovkami palem, kaktusů a fíkovníků. I když hřiště za svou dobu existence hostilo nejeden mezinárodní turnaj, nabízí potěšení ze hry nejen pokročilým hráčů, ale i začátečníkům. Ti však musí brát na vědomí fakt, že členitost hřiště vyžaduje perfektní soustředěnost a přesnou hru. Odměnou jim budou výhledy na tmavé vulkanické masivy s kontrastním tyrkysovým Atlantikem v pozadí.

Golf La Gomera

I když je „ostrov palem“ La Gomera jedním z nejmenších ostrovů kanárského souostroví a nachází se zde pouze jedno hřiště, golf zde má dlouholetou tradici. Hřiště zaručuje dechberoucí pohled na sousední Tenerife, z každé jamky výhled na oceán a při troše štěstí z dáli možná uslyšíte známý pískot zvaný el silbo, gomerský jazyk, jimž se místní obyvatelé po staletí dorozumívají a jenž byl v roce 2009 dokonce vyhlášen mistrovským dílem ústního a nehmotného dědictví lidstva UNESCO.

#1 Tecina Golf

Par: 71
Počet jamek: 18
Max. HCP ženy: 36
Max. HCP muži: 36

Jediné hřiště na ostrově La Gomera a pro mnohé to nejvýjimečnější hřiště celého kanárského souostroví nabízí, jako jedno z mála hřišť na světě, panoramatické výhledy na oceán a sousední Tenerife z každičké jeho jamky! Za tuto výjimečnost vděčí svému umístění nad pláží Playa Santiago, ke které se postupně svažuje, přičemž celkové výškové převýšení je úctyhodných 175 metrů! Navrhl jej skotský architekt Donald Steel s cílem zajistit perfektní podmínky zejména pro rekreační hráče. Avšak, i když je hřiště dostatečně široké, dostat míček na green vyžaduje značnou míru přesnosti.